İzleyiciler

27 Eylül 2016 Salı

KAHVE İLE KOLAY PEELİNG

      Merhabalar, sizlere haftalık uygulayabileceğiniz bir peeling önerisinde bulunacağım. Her cilt için rahatlıkla kullanılabilen kolay bir       peelingdir.
       Evet, öncelikle yüzümüzü temizleyerek başlayalım. Bunun için bir bardak suya 2-3 damla limon damlatalım ve bir pamuk yardımıyla yüzümüzü iyice temizleyelim.  Artık cildimiz peeling yapmak için hazır.  Peeling için önce bir fincan Türk kahvesi içelim. İçtiğimiz kahvenin telvesini elimizle yüzümüze sürelim. Cildimize zarar vermeden dairesel hareketlerle temizleyelim. Yüzümüze peeling yaparken nazik davranalım. Cildimizi iyice temizledikten sonra 5-10 dakika bekleyelim ve daha sonra ılık su ile durulayalım. Hemen cildinizin parladığını fark edeceksiniz. Evet temizlenmiş cildinize son olarak nemlendiricimizi sürebiliriz. Bu peelingi akşam yapmalıyız.  Çünkü güneş ışığına çıktığımızda yüzümüze sürmüş olduğumuz limon cildimize lekelenme yapabilir. Dikkat edelim.

Düzenli kullanıldığı takdirde limon ciltteki lekelenmeleri hafifletir. Limonun gözenek temizleyici etkisi de vardır. Limon suyu C vitamini potasyum B6,B1 ve B2 vitaminleri açısından oldukça zengindir. Kahvenin ise bağışıklık sistemini güçlendirici ve hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır. Kalp dostudur. Kahve insülin direncini kırıcı etkisi nedeniyle tatlı ihtiyacını azaltıyor. Beyine olan kan dolaşımını arttırıyor. Kişiyi daha dinç hissettiriyor. Ancak kahve yüksek miktarda tüketildiği takdirde zararlı etkileri de olabiliyor. Günde en fazla üç fincan kahve tüketilmelidir. Cilde olan faydalarına gelirsek pürüzsüzleştirir, nemlendirir ve canlandırır.

1 yorum: