İzleyiciler

30 Eylül 2016 Cuma

GÜNLÜK MAKYAJ

         

     Sizlere bu yazım da benim de yaptığım günlük bir makyaj anlatacağım.

      Ben önce GARNİER Skin Naturals BB Krem kullanarak başlıyorum. Fondöten kullanmıyorum, günlük makyaj için ağır duruyor. BB krem yüzde renk dengesini eşitliyor ve cildi nemlendiriyor. Yuzume kremi iyice yedirdikten sonra göz makyajına geçiyorum.

     Gözlerime toprak tonlarında bir far sürüyorum. Bunun için MAC Compact Pure Bright Powder 3 katlı ilk iki katı pudra üçüncü katta ise far olan bir palet bundan açık kahve olan farı seçerek göz kapağıma ve alt kirpik diplerime sürüyorum.

     Kirpiklerimi bir kirpik makası ile kıvırıyorum. AVON'un kirpik makasını kullanabilirsiniz, gayet başarılı sonuç veriyor.

     Gözlerimin içine siyah kalem çekiyorum. Bunun için MAX FACTOR göz kalemini kullanıyorum. Eğer siz fazla abartılı olacağını düşünüyorsanız göz kalemi çekmeyebilirsiniz.

      Sıra rimel sürmeye geldi Ben ORIFLAME Veryme Extendalash Maskara kullanıyorum. Asla toplanmıyor, kirpiklerimi tek tek ayırıyor ve akmıyor.

    Göz altlarındaki kızarıklıkları morlukları kapatmak için yine ORIFLAME One The Everlasting Concealer'ı kullanıyorum. Bundan gözlerimin altına biraz sıkarak parmaklarımla tampon hareketlerle yediriyorum.

    Sırada allığımız var. Ben RAPSODİ 11 numaralı allığını kullanıyorum. Fakat hiç memnun değilim, değiştirmeyi düşünüyorum.

     Biraz da aydınlatıcı CHANLANYA kullanıyorum. Çok güzel, toz aydınlatıcı far gibi, onun için de kullanılabilir. Göz pınarlarıma, alnıma, burnunun üzerine,  dudaklarımın üzerine ve elmacık kemiklerinin üzerine şakaklarıma uyguluyorum.

      Şimdi sıra pudra da AVON İdeal Shade kullanıyorum. Yüzünü iyice pudralıyorum. Kaşlarıma da uyguluyorum, kontürlerken iyi tutsun. Kaşlarımı ise yumuşak uçlu bir kurşun kalem ile boyuyorum. Çok doğal duruyor.
     Evet makyajimin sonuna geliyorum. Dudaklarımı ben dudak kalemi kullandığım için önce AVON Care dudak balmı ile dudaklarımı iyice nemlendirdikten sonra GOLDEN ROSE 504 numaralı dudak kalemini kullanıyorum. Soft bir renk çok hoşuma gidiyor. Bunu da sürdükten sonra makyajımi bitiriyorum. Beğeneceğiniz bir yazı olmasını umuyorum. Sorularınızı aşağıya yorum bırakabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşürüz.

27 Eylül 2016 Salı

KAHVE İLE KOLAY PEELİNG

      Merhabalar, sizlere haftalık uygulayabileceğiniz bir peeling önerisinde bulunacağım. Her cilt için rahatlıkla kullanılabilen kolay bir       peelingdir.
       Evet, öncelikle yüzümüzü temizleyerek başlayalım. Bunun için bir bardak suya 2-3 damla limon damlatalım ve bir pamuk yardımıyla yüzümüzü iyice temizleyelim.  Artık cildimiz peeling yapmak için hazır.  Peeling için önce bir fincan Türk kahvesi içelim. İçtiğimiz kahvenin telvesini elimizle yüzümüze sürelim. Cildimize zarar vermeden dairesel hareketlerle temizleyelim. Yüzümüze peeling yaparken nazik davranalım. Cildimizi iyice temizledikten sonra 5-10 dakika bekleyelim ve daha sonra ılık su ile durulayalım. Hemen cildinizin parladığını fark edeceksiniz. Evet temizlenmiş cildinize son olarak nemlendiricimizi sürebiliriz. Bu peelingi akşam yapmalıyız.  Çünkü güneş ışığına çıktığımızda yüzümüze sürmüş olduğumuz limon cildimize lekelenme yapabilir. Dikkat edelim.

Düzenli kullanıldığı takdirde limon ciltteki lekelenmeleri hafifletir. Limonun gözenek temizleyici etkisi de vardır. Limon suyu C vitamini potasyum B6,B1 ve B2 vitaminleri açısından oldukça zengindir. Kahvenin ise bağışıklık sistemini güçlendirici ve hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır. Kalp dostudur. Kahve insülin direncini kırıcı etkisi nedeniyle tatlı ihtiyacını azaltıyor. Beyine olan kan dolaşımını arttırıyor. Kişiyi daha dinç hissettiriyor. Ancak kahve yüksek miktarda tüketildiği takdirde zararlı etkileri de olabiliyor. Günde en fazla üç fincan kahve tüketilmelidir. Cilde olan faydalarına gelirsek pürüzsüzleştirir, nemlendirir ve canlandırır.