İzleyiciler

20 Kasım 2016 Pazar

Maybelline Age Rewing Kapatıcı |İzlenimlerim


      Son günlerde çokça adını duyuran ve ülkemize yeni gelen Maybelline Age Rewing kapatıcıdan sizlere bahsetmek istiyorum. Gratis'te indirime girince alıp denedim.
   Şık bir görüntüsü var. Üst tarafı sünger aplikatörlü. Bordo kısmı çevirdiğimde ürün süngere geliyor. Zamanla süngerde ürün birikeceği için pek hijyenik olduğunu söyleyemeyeceğim. Ancak Maybelline markası süngerin antimikrobiyel olduğunu söylüyor.

      İnce yapılı bir kapatıcı. Ne kadar cilt kusurlarım olmasa da pek kapattığı söylenemez. Göz altlarımda fazla morluklarım yok. Göz altlarıma uyguladığımda bir parlaklık ve aydınlık veriyor. İnce yapılı olduğu için çizgilere dolmuyor. Ancak nemlendirici kullanmadığımda kuru bir görüntü veriyor.

      Fiyatına gelirsek böyle küçük ve kapatıcılık oranı az olduğu için biraz tuzlu olduğunu düşünüyorum. Tabii indirimli fiyatları yakalarsınız daha uygun olur. Fiyatı 30TL ancak ben indirimli 14. 90 TL ye aldım.

 Siz bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz. Yorum bırakırsanız okumaktan zevk alırım.


ÇEKİLİŞİME KATILMAK İSTERSENİZ BURAYI TIKLAYARAK KATILABİLİRSİNİZ.

15 Kasım 2016 Salı

ÇEKİLİŞ VARR

Arkadaşlar ilk çekilişimi yapıyorum yılbaşı için. Herkes katılabilir.
Kazanana bu nivea yüz temizleme setini hediye edeceğim.
📍Katılım şartları
💄blogumu takip etmek
💄yorum kısmına isminizi ve size ulabileceğim e-posta adresinizi yazmanız yeterli olacaktır.
Türkiye içi katılımlar gecerlidir.
Aralık 15 son gündür. 17 aralıkda açıklayacağım.
Hepinize bol şans...
(Kargo bana aittir.)
Arkadaslar cekilis sonuslandi.
İnstagramdan katılan arkadaşlardan @bimakyajarası kazandı.
Katılımlarınız için teşekkürler.

11 Kasım 2016 Cuma

Denebunu.com

      Denebunu.com son günlerde bu siteyi duymayan kalmamıştır. Bu platform size dünyaca ünlü markaların ürünlerini ücretsiz denemenize imkanı sunuyor. Evet, yanlış duymadınız, korgo dahil tamamen ücretsiz. Size gönderilen ürünler tester ve deneme boyu ürünlerdir. Tek yapmanız gereken bu ürünleri denedikten sonra sitede sorulan soruları cevaplamanız.

      Ürünleri siteye üye olduktan sonra profiline uygun ürün olunca sana e-posta ile bildiriyorlar. Ürünler sınırlı sayıdadır. Bu yüzden acele etmemiz gerekiyor. Bir an önce ürün talebinde bulunmalıyız. Ürünler 5 gün içerisinde adrese geliyor.

      Bende üye oldum ve bir an önce gönderecekleri ürünleri denemek istiyorum. Kafanıza takılan bir soru varsa sitede sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

      Bir an önce üye olmak ve ürün denemek istiyorsanız sizde hemen denebunu.com dan üye olabilirsiniz.

2 Kasım 2016 Çarşamba

Diş Beyazlatma Yöntemi


      Herkes dişlerinin beyaz görünmesini ister. Aslında bu pek de zor değil. İşte evde uygulayabileceğiniz birkaç yöntemi sizlerle paylaşıyorum.


 1. YÖNTEM
      Islatmış olduğunuz diş fırçanızı karbonata batırıyorsunuz. Bununla dişlerinizi 1-2 dakika diş etlerine değdirmeden fırçalayın. Farkı hemen göreceksiniz.

 2. YÖNTEM
   Bir çay kaşığı karbonat
   Birkaç damla limon suyu
   Birkaç damla zeytinyağı
      Bunları karıştırıp birkaç dakika fırçalarsanız dişlerinizin beyazladığını görürsünüz.

 3. YÖNTEM
      Birkaç tane çileği püre haline getirip biraz karbonat ile karıştırın. Bununla 1-2 dakika dişlerinizi fırçalayın. Çilekle diş beyazlatma da çok iyi bir yöntemdir.

25 Ekim 2016 Salı

GARNIER Neem Arındırıcı Temizleme Jeli //İzlenimlerim


      Garnier neem arındırıcı temizleme jeli bir çok yerde adını duyurdu. Bende deneme boyunu aldım ve kullandım.

      Garnier neem arındırıcı temizleme jeli,karma cilt ve normal ciltler için olduğunu belirtmiş. İçerisinde hindistan kadınlarının kullandiğı güzellik bitkisi olan neem yaprağı özü var. Bu bitki cilde nem veriyor,yumuşatıyor ve arındırıyor. Çam ağacı özü ise cildi ferahlatıyor,sivilceleri kurutuyor ve siyah noktaları yok ediyor.
Ben günlük olarak kullanmıyorum. Cildimin alışmasını istemiyorum. Haftada bir kaç defa kullanıyorum.

      Marifetlerine gelirsek ferahlatma konusunda gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim. Yüzüme uyguladığım an bunu hissedebiliyorum. Temizlediğini de farkediyorum. Canlılık veriyor cilde. Kokusuda çok güzel.

      Islak cilde uygulanıyor. Ürünün az bir miktarı bile çok iyi köpürüyor. Yeşil bir renkte, akışkan kıvamı var. Fiyatıda çok uygun bir ürün. Temizliyor,arındırıyor ve ferahlatıyor. Sizlerede kesinlikle tavsiye ediyorum. Ben tekrar tekrar alıp kullanmayı düşünüyorum. Ancak içerisinde SLS, temizlik maddelerinde kullanılan kanserojen madde içeriyor. Eğer siz bu içeriğe takılmayan biriyseniz iyi bir temizleyici olacaktır sizin için.

20 Ekim 2016 Perşembe

Rituel de Beaute Siyah Nokta ve Kir Temizleyici Burun Bandı


      İnternette birçok yerde gördüğüm bu Rıtuel de Beaute Siyah Nokta ve Kir Temizleyici burun bandını bir de ben denemek istedim. Herkes çok övüyordu "siyah noktaları iyi çıkarıyor" diye. Ben de aldım ve denedim. Gerçekten dedikleri kadar varmış.

       Siyah noktaları çok iyi çekiyor. Üstelik fiyatı da çok uygun. BİM'den 4. 95 tl ye aldığım burun bandının içerisinden 6 adet çıkıyor.


      Burnumuzu ıslatıp yapıştırıyoruz. 10-15 dakika bekletin diyor. Fakat ben iyice kurumasını bekliyorum. 20 dakika sonra yavaşça çıkarıyorum. Zaten sizde uyguladığınızda farkedeceksiniz başarılı olduğunu. Siyah noktaları yapışkanın üzerinde görebilirsiniz. Haftada bir iki kez diyor. Ama ben gerekli gördükçe kullanıyorum. Herkese de tavsiye ediyorum.

19 Ekim 2016 Çarşamba

Cilt Yapısı Nasıl Anlaşılır?

      Cildimizin yapısını bilmiyorsak yanlış uygulama yapmamız ve yanlış ürün kullanmamız kaçınılmaz oluyor. Yanlış uygulamaları yaptığımızda ise cildimize en büyük eziyeti biz yapmış oluyoruz. Cildimiz yanlış uygulamalar ve ürünler nedeniyle çabuk yaşlanır, sivilcelenir ve solgun görünür. Doğru ürün ve uygulamalar içinse cildimizi iyi tanımamız gerekir.

   YAĞLI CİLTLER
      Cildimizin yağlı olup olmadığını anlamak zor olmasa gerek. Yağlı ciltler çok sivilceli ve akneli olurlar. Yağlı ciltler en geç yaşlanan cilt yapısına sahiptirler. Bu konuda şanslı olduklarını söyleyebilriz. Yani yağlı ciltler kendilerine uygun ürünleri ve uygulamaları yapmalıdırlar. Bu sayede daha temiz, parlak ve canlı bir cilde sahip olabilirler.

   KURU CİLTLER
      Kuru ciltler yüzlerini çok gergin ve solgun hissedebilirler. Yüzlerinde pul pul dökülmeler olur. Kuru cilt yapısına sahip olanlar ciltlerine uygun ürünleri ve uygulamaları seçerek canlı ve nemli bir cilde sahip olabilirler. Bu cilt yapısında olanlar ciltlerini çok iyi nemlendirmelidirler. Bu sayede kırısıklık riskini en aza indirebilirler.

     KARMA CİLTLER
      Bu cilt tipine sahip olanlar da "t bölgesi" dediğimiz alın, burun, çene yağlı ve akneli olur. Yanaklar ise daha kuru bir yapıya sahiptir. Normal ve karma cilde sahip olanlar doğru ürün ve uygulamaları yaparak ciltteki nemi dengelemeleri gerekmektedir. Böylelikle temiz, parlak ve canlı bir cilde sahip olabilirler.

   NORMAL CİLTLER
     Normal cilt tipine sahip olanların yüzlerindeki nem dengelidir. Pürüzsüz bir cilttir. Sivilce ve sihah nokta sorunu yaşamazlar.

YUMURTA MASKESİ


 
    Yumurta içerisinde bir çok faydalı vitaminler barındırır. Protein bakımından oldukça zengin olan yumurta cildimiz içinde muhteşem bir besleyici kaynaktır.

MALZEME

1 yumurta (sarısı ve beyazı)
İsteğe göre birkaç damla limon suyu

HAZIRLANIŞI

      Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıp birer kaseye koyalım. İçlerine birkaç damla limon damlatalım. Limon leke giderici özelliği sayesinde yüzdeki lekelerin azalmasına yardımcı olacaktır. Limon yumurtanın kokmasını da engelleyecektir. Daha sonra yumurtanın beyazını biraz köpürene kadar çırpalım ve yüzümüze sürelim. Üzerine peçete koyarak tekrar yumurtanın beyazını sürüyoruz. Göz cevresine de uygulanabilir. 20 dk kurumasını bekledikten sonra peceteleri yavaşça kaldırıyoruz ve yüzümüzü ılık su ile duruluyoruz. Daha sonra yumurtanın sarısını da çırpıp yüzümüze sürüyoruz. Bunu da 15 dk bekletip yıkıyoruz.

      Cildimizi bu yöntem ile hem ölü derilerden ve siyah noktalardan temizliyoruz, hem de protein bakımından beslerken canlandırıyoruz.

ELMA SİRKESİNDEN GELEN GÜZELLİK

      Elma sirkesinin en çok fayda sağladığı yer cildimizdir. Cildimizde oluşan akne, sivilce, güneş lekeleri ve yaşlılık lekeleri gibi bir çok sorunun çözüm kaynağı elma sirkesidir. Bununla birlikte vücudumuzda ter kokusuna, kaşıntı ve kızarıklıklara da iyi geldiği bilinmektedir.

     Cildin ph seviyesini düzenleyerek sivilce  oluşumunu engeller ve var olan sivilcelerin yok olmasına yardımcı olur. Kullanırken 1 tatlı k. sirke ile yarım br. suyu karıstırarak cildinize uygulayabiliriz. Bu karışım akneler için ve gözeneklerin sıkılaşması için tonik olarak kullanılabilir. Akşam saatlerinde kullanmaya dikkat edelim. Güneşe çıkıldığında ciltte lekelenme yapabilir.

      Elma sirkesi ter kokusunu da önlemede etkilidir. Bir pamuk yardımı ile koltuk altına sürersek ter kokusunda azalma olacaktır.

      Ayrıca elma sirkesi nasırlarada iyi geliyor. Nasır olan bölgeye uyguladığımızda zamanla iyileşme sağlayacaktır.


NOT: Elma sirkesini cilde uygularken muhakkak su ile inceltmeliyiz. Tek başına uygulandığında zararlı etkileri olabilir.

5 Ekim 2016 Çarşamba

Makyaj temizliği,cilt bakımı


      Bakımlı, temiz, canlı ve güzel bir cilt için makyaj temizliği şart. Birçok bayan yaptığı makyajı temizlemeden uyur. Yüzdeki makyajda temizlenmediği için ciltte lekelenme, yağlanma, sivilce ve akne oluşturuyor. İyi görünümlü bir cildimizin olmasını istiyorsak makyajımızı hergün temizlememiz gerekir. Tabii makyajımızı da doğru şekilde temizlemeliyiz. Cildimizde makyaj kalıntısı kalmamalı. Bunun için sizlere benimde kullandığım Makyaj temizleme ürünlerini ve nasıl temizleyeceğimi anlatacağım.
      Öncelikle bir Makyaj temizleme mendili ile yüzümden fazla makyajı temizliyorum. Bu, sırayla yapacağım cilt temizliğini daha başarılı hale getiriyor. Gözlerimdeki makyajı temizlemeye geldiğimde ise göz makyaj temizleyicisi kullanıyorum. Bundan bir miktar Kozmetik pedine döküyorum. Gözlerime fazla bastırmadan sağa sola hareket ettirerek gözlerimdeki makyajı temizliyorum. Gözlerinize çok nazik davranın. Çünkü yaptığınız sert hareketler göz kapaklarını bollaştırarak kırışıklık yapabilir. Gözlerimdeki makyajı temizledikten sonra Makyaj temizleme jeli ve ılık su ile cildimdeki makyajı da temizliyorum. Makyaj temizliği bittikten sonra açılan gözeneklerin sıkılaşması ve daha iyi bir temizleme yapmak için tonik kullanıyorum. Bunu da Kozmetik pedine bir miktar dökerek cildime uyguluyorum. Son olarak cildinize uygun bir nemlendirici seçerek göz çevrenizi, yüzünüzü ve dudaklarınızı nemlendirin.
      Cildinizin temizliğini yapabileceğiniz bir öneride bulundum. Kullandığım ürünlerin isimlerini aşağıya yazacağım. Umarım faydalı bilgi olur.



KULLANDIGIM URUNLER

AGİVA Soft Make-Up -Makyaj Temizleme Mendili
LÜX Sensitive -Kozmetik Ped
GARNİER Skin Naturals -Göz Makyaj Temizleyicisi
ORİFLAME Sweden Optimals -Temizleme Jeli (karma ve normal ciltler icin)
ORİFLAME Sweden Optimals -Tonik (karma ve normal ciltler icin)
ORİFLAME Sweden Optimals -Gece,Gündüz Nemlendirici (karma ve normal ciltler icin)
ORİFLAME Sweden Love Naturals -Göz nemlendirici
AVON Care -dudak balmı

30 Eylül 2016 Cuma

GÜNLÜK MAKYAJ

         

     Sizlere bu yazım da benim de yaptığım günlük bir makyaj anlatacağım.

      Ben önce GARNİER Skin Naturals BB Krem kullanarak başlıyorum. Fondöten kullanmıyorum, günlük makyaj için ağır duruyor. BB krem yüzde renk dengesini eşitliyor ve cildi nemlendiriyor. Yuzume kremi iyice yedirdikten sonra göz makyajına geçiyorum.

     Gözlerime toprak tonlarında bir far sürüyorum. Bunun için MAC Compact Pure Bright Powder 3 katlı ilk iki katı pudra üçüncü katta ise far olan bir palet bundan açık kahve olan farı seçerek göz kapağıma ve alt kirpik diplerime sürüyorum.

     Kirpiklerimi bir kirpik makası ile kıvırıyorum. AVON'un kirpik makasını kullanabilirsiniz, gayet başarılı sonuç veriyor.

     Gözlerimin içine siyah kalem çekiyorum. Bunun için MAX FACTOR göz kalemini kullanıyorum. Eğer siz fazla abartılı olacağını düşünüyorsanız göz kalemi çekmeyebilirsiniz.

      Sıra rimel sürmeye geldi Ben ORIFLAME Veryme Extendalash Maskara kullanıyorum. Asla toplanmıyor, kirpiklerimi tek tek ayırıyor ve akmıyor.

    Göz altlarındaki kızarıklıkları morlukları kapatmak için yine ORIFLAME One The Everlasting Concealer'ı kullanıyorum. Bundan gözlerimin altına biraz sıkarak parmaklarımla tampon hareketlerle yediriyorum.

    Sırada allığımız var. Ben RAPSODİ 11 numaralı allığını kullanıyorum. Fakat hiç memnun değilim, değiştirmeyi düşünüyorum.

     Biraz da aydınlatıcı CHANLANYA kullanıyorum. Çok güzel, toz aydınlatıcı far gibi, onun için de kullanılabilir. Göz pınarlarıma, alnıma, burnunun üzerine,  dudaklarımın üzerine ve elmacık kemiklerinin üzerine şakaklarıma uyguluyorum.

      Şimdi sıra pudra da AVON İdeal Shade kullanıyorum. Yüzünü iyice pudralıyorum. Kaşlarıma da uyguluyorum, kontürlerken iyi tutsun. Kaşlarımı ise yumuşak uçlu bir kurşun kalem ile boyuyorum. Çok doğal duruyor.
     Evet makyajimin sonuna geliyorum. Dudaklarımı ben dudak kalemi kullandığım için önce AVON Care dudak balmı ile dudaklarımı iyice nemlendirdikten sonra GOLDEN ROSE 504 numaralı dudak kalemini kullanıyorum. Soft bir renk çok hoşuma gidiyor. Bunu da sürdükten sonra makyajımi bitiriyorum. Beğeneceğiniz bir yazı olmasını umuyorum. Sorularınızı aşağıya yorum bırakabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşürüz.

27 Eylül 2016 Salı

KAHVE İLE KOLAY PEELİNG

      Merhabalar, sizlere haftalık uygulayabileceğiniz bir peeling önerisinde bulunacağım. Her cilt için rahatlıkla kullanılabilen kolay bir       peelingdir.
       Evet, öncelikle yüzümüzü temizleyerek başlayalım. Bunun için bir bardak suya 2-3 damla limon damlatalım ve bir pamuk yardımıyla yüzümüzü iyice temizleyelim.  Artık cildimiz peeling yapmak için hazır.  Peeling için önce bir fincan Türk kahvesi içelim. İçtiğimiz kahvenin telvesini elimizle yüzümüze sürelim. Cildimize zarar vermeden dairesel hareketlerle temizleyelim. Yüzümüze peeling yaparken nazik davranalım. Cildimizi iyice temizledikten sonra 5-10 dakika bekleyelim ve daha sonra ılık su ile durulayalım. Hemen cildinizin parladığını fark edeceksiniz. Evet temizlenmiş cildinize son olarak nemlendiricimizi sürebiliriz. Bu peelingi akşam yapmalıyız.  Çünkü güneş ışığına çıktığımızda yüzümüze sürmüş olduğumuz limon cildimize lekelenme yapabilir. Dikkat edelim.

Düzenli kullanıldığı takdirde limon ciltteki lekelenmeleri hafifletir. Limonun gözenek temizleyici etkisi de vardır. Limon suyu C vitamini potasyum B6,B1 ve B2 vitaminleri açısından oldukça zengindir. Kahvenin ise bağışıklık sistemini güçlendirici ve hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır. Kalp dostudur. Kahve insülin direncini kırıcı etkisi nedeniyle tatlı ihtiyacını azaltıyor. Beyine olan kan dolaşımını arttırıyor. Kişiyi daha dinç hissettiriyor. Ancak kahve yüksek miktarda tüketildiği takdirde zararlı etkileri de olabiliyor. Günde en fazla üç fincan kahve tüketilmelidir. Cilde olan faydalarına gelirsek pürüzsüzleştirir, nemlendirir ve canlandırır.