İzleyiciler

19 Ekim 2016 Çarşamba

Cilt Yapısı Nasıl Anlaşılır?

      Cildimizin yapısını bilmiyorsak yanlış uygulama yapmamız ve yanlış ürün kullanmamız kaçınılmaz oluyor. Yanlış uygulamaları yaptığımızda ise cildimize en büyük eziyeti biz yapmış oluyoruz. Cildimiz yanlış uygulamalar ve ürünler nedeniyle çabuk yaşlanır, sivilcelenir ve solgun görünür. Doğru ürün ve uygulamalar içinse cildimizi iyi tanımamız gerekir.

   YAĞLI CİLTLER
      Cildimizin yağlı olup olmadığını anlamak zor olmasa gerek. Yağlı ciltler çok sivilceli ve akneli olurlar. Yağlı ciltler en geç yaşlanan cilt yapısına sahiptirler. Bu konuda şanslı olduklarını söyleyebilriz. Yani yağlı ciltler kendilerine uygun ürünleri ve uygulamaları yapmalıdırlar. Bu sayede daha temiz, parlak ve canlı bir cilde sahip olabilirler.

   KURU CİLTLER
      Kuru ciltler yüzlerini çok gergin ve solgun hissedebilirler. Yüzlerinde pul pul dökülmeler olur. Kuru cilt yapısına sahip olanlar ciltlerine uygun ürünleri ve uygulamaları seçerek canlı ve nemli bir cilde sahip olabilirler. Bu cilt yapısında olanlar ciltlerini çok iyi nemlendirmelidirler. Bu sayede kırısıklık riskini en aza indirebilirler.

     KARMA CİLTLER
      Bu cilt tipine sahip olanlar da "t bölgesi" dediğimiz alın, burun, çene yağlı ve akneli olur. Yanaklar ise daha kuru bir yapıya sahiptir. Normal ve karma cilde sahip olanlar doğru ürün ve uygulamaları yaparak ciltteki nemi dengelemeleri gerekmektedir. Böylelikle temiz, parlak ve canlı bir cilde sahip olabilirler.

   NORMAL CİLTLER
     Normal cilt tipine sahip olanların yüzlerindeki nem dengelidir. Pürüzsüz bir cilttir. Sivilce ve sihah nokta sorunu yaşamazlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder